Hästarna

Hästarna… Är inte bara hästar- det är våra fyrfota arbetskamrater och vänner! Behandla dem med kärlek och respekt, glöm inte bort att klappa din häst MYCKET!

Våra hästar är...

The Avenger, Bratislava, Billy the boyo, Safian's Condii, Grazuole, Hena, Graversgaards Isidore, Lakeside Emer, Jolly Jumper, Attyrory Lori, Knockan's Lucy, Marmuras, Monkey Puss, Orlik, Pupa, Sannie, Semper Fi, Un, Åse.

 

Hena 
Polskt halvblod, Marat- Rewizor, sto född 2003

Hena är Annas vackra barbiehäst i guld. Hon är ambitiös och arbetsvillig. Hon är känslig att rida, när du hittar rätt knappar så dansar hon, men var beredd på lite cha-cha-cha om du trycker fel... Hena har stam spårbar ända in på 1600-talet, hon har haft tre föl och är även inkörd. Tidigare skolhäst på Järfälla Ridcenter. 

 

Safian's Condii 
Oldenburgare, Continental- Julius Hjortelund, sto född 2009

Condii är ett sto med mycket tryck i! Hon är tidigare tävlad i både hoppning och dressyr. Otroligt vacker, snäll att pyssla med.

 

Billy the Boyo
Irländsk korsning, valack född 2010

Billy är pigg, framåt och känslig. Rör sig med mycket power!  Snäll att borsta och pyssla med.

 

Marmuras
Stambieji Zemaitukai, Mitas- Stabas, valack född 2010

Marmuras älskar att bli klappad- han får aldrig nog! Vill alltid vara med, följer en som en hund (en lydig hund). Snäll med allt, på Marmuras kan man alltid känna sig trygg. Har tidigare gått i verksamhet. 

 

Sannie 
Korsningsponny, sto född 1998

Super-Sannie” är en b-ponny, liten men snabb! Supersnäll att rida, kan var lite envis i täten. Bäst på gymkhana. Bra för de mindre barnen att lära sig galoppera på då hon rör sig mjukt, men var beredd på att det går snabbt- hon älskar att galopp-era. Sannie  är lite kittlig och gillar inte hårda borstar. Sannie har tidigare gått i verksamhet och har tävlat i hoppning, dressyr och ponnygalopp.

 

Un
Knabstupper, sto född 2008

Stor och snäll, men bjuder samtidigt på en fantastisk ridkänsla. Så mjuk att sitta på att man aldrig vill sitta av…

 

Knockan's Lucy 
Irländsk korsningsponny, sto född 2011

Snäll, pigg och framåt att rida. Hoppar fint. Snäll att pyssla med.

Semper Fi 
Svenskt halvblod, 
For Ever- Kaliber, valack född 2001

Semper Fidelis betyder alltid trogen, vilket stämmer väldigt väl in på Semper. Han är otroligt tjänstvillig och arbetsam, vill alltid göra rätt. Semper är Bottis före detta tävlingshäst, i både hoppning och dressyr. En fantastisk läromästare som alltid ställer upp.  

 

Grazuole ”Graze” 
Import Litauen, sto född 2008

Grace är d-ponnyn som känns som en häst - otroligt maffig att rida! Hon är ponnyn som gör allt, inklusive galoppombyten.

 

Lakeside Emer "Lady" 
Coral Ross- Boden Park Finnard,Connemara, sto född 2009

Lady: vår fina vita sago-ponny! Hon är en d-ponny som är otroligt snäll och vänlig. Älskar att bli klappad och borstad. Mild i sitt temperament, snäll och lugn att rida.

 

Monkey Puss  
Irish cob korsning, valack född 2010

Puss är en aningens blyg D-ponny. Han är snäll och lugn att rida, kan tycka att det är lite läskigt att gå i täten, men blir modig om ryttaren är modig.  Snäll och tålmodig i stallet, tycker om att bli försiktigt kliad. 

 

Pupa "Bönan"
Import Litauen, sto född 2010

Sköna bönan!  Lagom stor, lagom mycket motor, i stallet vill hon att du är vänlig men bestämd när du hanterar henne. Bästis med Bella. Har tidigare gått i verksamhet.

 

Graversgaards Isidore
Churchill- Loutanos Orion, Danskt varmblod, sto född 2010

Isidore betyder ”gåva från gudinnan Isis” Kanske är det därför Isidore är så gudomligt snäll och vacker? Hon har ett fantastiskt temperament - vänligare häst får man leta efter! Isidore har haft föl. 

 

Attyrory Lori
Irländsk korsningsponny, sto född 2009

Snäll men känslig att rida, fantastiskt trevlig i stallet- hon tröttnar aldrig på att bli borstad.

Tur att han

 

The Avenger ”Ava”
Irländsk sporthäst, sto född 2011

Ava är social, vänlig och älskar att gosa. Fin att rida, rör sig väldigt trevligt med extra plus för traven. Ava har gått en del terräng på Irland. En snäll och ärlig häst.

 

 

 

Orlik ”Olle”
Import Litauen, valack född 2008

Vi kallar honom Olle för han blir en liten grin-olle om någon försöker sno hans tjej Grace. Söt som spunnet socker, snäll och trygg att rida. Har tidigare gått i verksamhet.  

 

Åse
Dansk korsningsponny, sto född 1996

Åse är en d-ponny som älskar fart och fläkt! Gör aldrig några dumheter, men gillar att hålla ett lite högre tempo i galoppen. Älskar att hoppa och tävla- hon kommer verkligen till sin rätt när det är dags för omhoppning! Åse är en erfaren verksamhets-häst, hon har tidigare varit på bland annat Elfviks Ridskola och Stockholms Ridhus. 

 

Bratislava ”Bella” 
Stambieji Zemaitukai, Naitas- Mitas, sto född 2012

Bella är en trygg och snäll d-ponny, men som ändå är energisk och framåt, känslig och lyhörd. Har tidigare gått i verksamhet.