Hästarna

Hästarna… Är inte bara hästar- det är våra fyrfota arbetskamrater och vänner! Behandla dem med kärlek och respekt, glöm inte bort att klappa din häst MYCKET!

Våra hästar är...

The Avenger (Ava), Auburn Bay Bea , Bratislava (Bella), Billy the Boyo , Cleofad Lady, Safian's Condii , Grazuole (Graze), Mc Gregor II, Hena, Graversgaards Isidore, Jolly Jumper, Liga, Attyrory Lori, Knockan's Lucy, Monkey Puss, Rose Garden, Sannie, Semper Fi & Un.

 

Hena 
Polskt halvblod, Marat- Rewizor, sto född 2003

Hena är Annas vackra barbiehäst i guld. Hon är ambitiös och arbetsvillig. Hon är känslig att rida, när du hittar rätt knappar så dansar hon, men var beredd på lite cha-cha-cha om du trycker fel... Hena har stam spårbar ända in på 1600-talet, hon har haft tre föl och är även inkörd. Tidigare skolhäst på Järfälla Ridcenter. 

Safian's Condii 
Oldenburgare, Continental- Julius Hjortelund, sto född 2009

Condii är ett sto med mycket tryck i! Hon är tidigare tävlad i både hoppning och dressyr. Otroligt vacker, snäll att pyssla med.

 

Billy the Boyo
Irländsk korsning, valack född 2010

Billy är pigg, framåt,känslig och hoppar bra. Rör sig med mycket power!  Snäll att borsta och pyssla med.

 

Attyrory Lori
Imp Irland, sto född 2009

Snäll d-ponny som är känslig att rida, fantastiskt trevlig i stallet- hon tröttnar aldrig på att bli borstad. Uppskattad av elever på alla nivåer.

 

Sannie 
Korsningsponny, sto född 1998

Super-Sannie” är en b-ponny, liten men snabb! Supersnäll att rida, kan var lite envis i täten. Bäst på gymkhana. Bra för de mindre barnen att lära sig galoppera på då hon rör sig mjukt, men var beredd på att det går snabbt- hon älskar att galopp-era. Sannie  är lite kittlig och gillar inte hårda borstar. Sannie har tidigare gått i verksamhet och har tävlat i hoppning, dressyr och ponnygalopp.

Cleofad Lady 
All Smoke- Moyvoon Star, Connemara, sto född 2011

Cleo är en renrasig connemara ponny. Hon kom till ridskolan i början av 2018 och blev snabbt en av de mest uppskattade ponnierna på ridskolan. Hon är fantastiskt fin både i dressyr och hoppning och uppsakttas av alla från nybörjare till avancerade ryttare.

 

Liga 
Polskt halvblod, sto född 2012

Liga kom liksom Cleo i början av 2018. Hon är en känslig dam med bra hoppteknik. Hon är den enda fuxen i stallet.

Semper Fi 
Svenskt halvblod, 
For Ever- Kaliber, valack född 2001

Semper Fidelis betyder alltid trogen, vilket stämmer väldigt väl in på Semper. Han är otroligt tjänstvillig och arbetsam, vill alltid göra rätt. Semper är Bottis före detta tävlingshäst, i både hoppning och dressyr. En fantastisk läromästare som alltid ställer upp.  

 

Grazuole ”Graze” 
Import Litauen, sto född 2008

IMG_7271 (10)b.jpg

Graze är d-ponnyn som känns som en häst - otroligt maffig att rida! Hon är ponnyn som gör allt, inklusive galoppombyten.

 

Monkey Puss  
Irish cob korsning, valack född 2010

Puss är en aningens blyg D-ponny. Han är snäll och lugn att rida, kan tycka att det är lite läskigt att gå i täten, men blir modig om ryttaren är modig.  Snäll och tålmodig i stallet, tycker om att bli försiktigt kliad. 

 

 

Graversgaards Isidore
Churchill- Loutanos Orion, Danskt varmblod, sto född 2010

Isidore betyder ”gåva från gudinnan Isis” Kanske är det därför Isidore är så gudomligt snäll och vacker? Hon har ett fantastiskt temperament - vänligare häst får man leta efter! Isidore har haft föl. 

 

Auburn Bay Bea 
Imp Irland, sto född 2011

Bea kallas även Bay Bea (Baby) -kär häst har många namn. Bea kom till Elfvik sommaren 2018 och kom snabbt in i verksamheten då hon är en gullig, snäll och ambitiös liten c-ponny.

Jolly Jumper 
Welshponny, valack född 2005

Jolly kom till ridskolan sommaren 2017 och är vår egna hoppkanon. Han är pigg och frammåt och har en otrolig talang när det gäller hoppning.

The Avenger ”Ava”
Irländsk sporthäst, sto född 2011

Ava är social, vänlig och älskar att gosa. Fin att rida, rör sig väldigt trevligt med extra plus för traven. Ava har gått en del terräng på Irland. En snäll och ärlig häst.

 

 

Bratislava ”Bella” 
Stambieji Zemaitukai, Naitas- Mitas, sto född 2012

Bella är en trygg och snäll d-ponny, men som ändå är energisk och framåt, känslig och lyhörd. Har tidigare gått i verksamhet.Knockan's Lucy 
Irländsk korsningsponny, sto född 2011

IMG_7918b.jpg

Snäll, pigg och framåt att rida. Älskar att hoppa och är otroligt snabb i omhoppningar. Snäll att pyssla med.

Un
Knabstupper, sto född 2008

Stor och snäll, men bjuder samtidigt på en fantastisk ridkänsla. Så mjuk att sitta på att man aldrig vill sitta av…McGregor II 
Imp Irland, valack född 2010

Det finns få hästar som är så snälla att ha att göra med som b-ponnyn Gregor! Han kom tillsammans med Bea sommaren 2018 och blev snabbt populär.

Rose Garden 
Suomalainen Puoliverinen Fwb , sto född 2009

Rose kom strax efter Jolly sommaren 2017. En känslig dam med en otroligt bekväm galopp och snygg trav. Hoppar riktigt bra och ibland går det undan.